Handla som privatperson

Bakgrund

Secourong Förlag har specialiserat sig på Reikilitteratur för såväl nybörjare som för de mer erfarna Reikiutövarna. Efterfrågan har styrt utökningen av vårt sortiment med kursmaterial och andra artiklar för Reiki. Vår strävan är att ge varje kund bra service och snabb leverans.

Från och med 2013 upphörde vi med konsumentförsäljning via nätet och hänvisade i stället till våra återförsäljare. Syftet var bland annat att stötta alla de som valt att arbeta professionellt med Reiki. På sikt skulle detta bidra till ökad erfarenhet och kompetens hos Reiki-lärare och -terapeuter, eftersom de får ökade möjligheter att fortsätta med sin Reikiverksamhet.

Tyvärr har detta system inte fungerat så bra, för det har varit svårt för privatpersoner att få tag på återförsäljare. Det berodde på att många som listat sig som återförsäljare inte lagerhållit varor, och att de som upphört med verksamheten ändå stått kvar på vår lista. Så nu i januari 2016, öppnar vi åter upp för privatpersoner.

Villkor

Köp av mastermanualer och diplom

OBS! Diplom och William Lee Rands ART- och master-manualer säljs endast till Reiki-masters/lärare. För Holy Fire och Karuna-nivån ska du även vara diplomerad på respektive nivå. Vi behöver därför få in en kopia på köparens Reikimasterdiplom vid första beställning av dessa. (Skickas in som papperskopia, epost-bilaga eller foto). Vi förutsätter att även våra återförsäljare följer dessa riktlinjer.

Ny kund

Första gången du ska logga in klickar du på ”Ny kund?” längst upp på sidan. Du blir då automatiskt inloggad och kan handla till konsumentpriser i nätbutiken direkt. På samma gång skickas automatiskt ett lösenord till den epostadressen du angivit. Det ska du använda nästa gång du vill logga in, och då kan du också ändra lösenordet.
OBS! Vi ber även våra tidigare kunder att nyregistrera sig, så att alla uppgifter blir uppdaterade.

Priser

För att se priser i nätbutiken måste du vara inloggad. Då visas konsumentpriser inklusive moms. Moms på litteratur och meditationsskivor är 6%, övrigt 25 %. Minimiorder är 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera våra priser utan förvarning.

Betalning

För privatpersoners köp i nätbutiken gäller förskottsbetalning till vårt plusgiro, bankgiro eller Swish. När du lagt en order får du en orderbekräftelse med betalningsuppgifter. Varorna skickas när vi registrerat din betalning.

Frakt

För varje order tillkommer en fast fraktavgift på 56 kr. Varorna skickas som 1:a-klassbrev eller PostNord MyPack Collect (f.d. MyPack). För utrikes leverans tillkommer i stället den faktiska fraktkostnaden, så kontakta oss då för prisuppgift och manuell fakturering

Leveranstid

Om varorna finns på lager skickas försändelsen vanligtvis nästa vardag efter registrerad inbetalning. Leveransen brukar ta en dag, med undantag av vissa orter i Sverige som tar en dag extra. Varorna reserveras i en vecka, men om ingen inbetalning registrerats inom denna tid annulleras ordern. Behöver reservationstiden förlängas, kontakta oss för att ordern inte ska annulleras.

Ångerrätt och retur

Du kan alltid ändra dig även om du redan lagt en order, för varorna skickas inte förrän du fullföljt med betalning. Vi är i så fall tacksamma om du tar bort din order eller meddelar oss att du vill annullera ordern. Men även om du inte meddelat oss kommer ordern annulleras av oss ifall din betalning inte kommer inom en vecka.

Om du ändrar dig efter att du betalat och mottagit varan har du som privatperson alltid ångerrätt enligt Distansavtalslagen (2005:59), vilken gäller i 14 dagar från mottagandet av varan. Du står då själv för returkostnaderna. Om varan återkommer till oss oskadad och oanvänd återbetalar vi hela summan (dock ej eventuella fraktkostnader). Har varans kvalitet försämrats på grund av kundens hantering eller bristfälliga returförpackning görs avdrag motsvarande varans värdeminskning. Kontakta oss alltid före eventuell retur.

Har vi gjort en felaktig leverans eller om varan är skadad vid mottagandet: kontakta oss direkt så vi kan åtgärda det snarast. Invänta besked innan du returnerar varan och spara alltid ytteremballaget om det är skadat.

Personuppgiftslagen (PuL)

Enligt Personuppgiftslagen (PuL) krävs ditt samtycke för att vi ska kunna spara och hantera dina personuppgifter. Därför måste du godkänna att dina personuppgifter registreras och hanteras av Secourong för att kunna fullfölja en order.  Lagen kräver också att uppgifterna raderas inom ett år. Vill du ha kvar ditt konto längre hos oss kan du välja att gå med i ReikiRingen (se nedan). Då kan du finnas kvar tills du själv begär att bli avregistrerad.

Om du lägger en order behöver vi dina kontaktuppgifter; namn, postadress, telefon och epost, och för företagare behövs även firmanamn och momsregistreringsnummer. Vi hanterar alla dessa uppgifter enligt personuppgiftslagen (PuL), och vi delar inte/säljer inte någon information till tredje part. Kontaktuppgifterna används för att kunna sköta levererans av varor, kontakta dig vid behov, skicka information och erbjudanden, samt för att ge dig tillgång till ett personligt kundkonto.

Enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) har du rätt att gratis, en gång per kalenderår få besked om vilka personuppgifter om dig som behandlas och hur dessa används. Då lämnar du en skriftligt undertecknad ansökan till den personuppgiftsansvarige som överlämnar detta till dig gratis. Enligt 28 § har du också rätt att begära rättelse av uppgifter.

Personuppgiftsansvarig: Secourong HB
organisationsnr: 969605-2431, info@secourong.com
Personuppgiftsombud: Gun Moss Bjerling.

Gratis medlemskap i ReikiRingen

ReikiRingens medlemmar får ha kvar sina uppgifter hos oss, i motsats till icke-medlemmar vars kundkonto raderas inom ett år p.g.a Personuppgiftslagens krav. Medlemmar i ReikiRingen får också fortlöpande information om Reiki, samt om Secourongs verksamhet och erbjudanden.

Medlemskapet kostar inget och är kopplat till ditt namn och epostadress. Det innehåller inga förpliktelser och vi behöver inget personnummer. Du kan när som helst gå ur ReikiRingen genom att meddela det till info@secourong.com.

ReikiRingen var ursprungligen ett nätverk som blev uppstarten till Förenade Reikiförbundet i Sverige. Läs mer här om hur det gick till.

 

Var detta en givande text?

Sprid den då vidare till dina vänner!

Facebook
| |
Stäng
Loading...
Close