Energibehandling

Reiki/energi-behandling

Reiki (Universell Livsenergi) är grunden för energibehandlingen. Terapeuten är en kanal för energin som återskapar vår naturliga balans och harmoni. Syftet med behandlingen är att öka sitt välbefinnande fysiskt och psykiskt. Den riktas inte till bot för något specifikt tillstånd, utan riktas till hela människan och skapar ökade förutsättningar för självläkning.

Reningsprocesser

Energibehandlingen sätter fart på energier som stagnerat, vilket sätter igång naturliga läkningsprocesser. Det innebär såväl fysisk som psykisk rening. Kroppen utsöndrar lagrade gifter, och blockerade känslor och tankemönster kommer upp till ytan, vilket kan skapa förändringar i livet. Många gånger passerar detta relativt omärkbart, men om det finns mycket lagrat i kroppen kan det tillfälligt komma en jobbig period för patienten. Patienten ska känna sig redo för förändringar och redo för dessa naturliga processer som leder till självläkning.  Läs mer om metoden här.

Hur behandlingen går till

Vi börjar med ett inledande samtal och kort dokumentation om bakgrunden till behandlingen. Patienten ligger sedan fullt påklädd på en behandlingsbrits och får lyssna på avslappnande musik. Patienten ska enbart slappna av och ha en vilja att släppa in energin. Många slumrar till en stund och det är bara bra.

Den som vill kan få mätt blodtryck och puls före och efter behandling.

Under behandlingen håller terapeuten händerna stilla på patientens fysiska kropp, eller i auran/energikroppen utanför den fysiska kroppen om patienten hellre vill det. Handpositionerna kan variera. Terapeuten styr inte och manipulerar inte energin, utan förmedlar den bara till patienten och låter energin gå automatiskt dit den behövs bäst.

När behandlingen avslutats tonas musiken ner och patienten kan ligga kvar en stund och vakna till mjukt. Patienten får ett glas vatten, eftersom kroppen behöver extra vatten när energierna och kroppsfunktionerna körts igång. Sedan samtalar vi om upplevelserna under behandlingen och hur patienten aktivt kan hjälpa till i processerna.

Upplevelsen av en energibehandling är mycket individuell

De flesta känner dock av en djup avslappning. Oftast är också behandlingen en behaglig upplevelse och många känner värme, kyla och pirrande känslor. Ibland upplever man smärta och obehag när de lagrade känslorna kommer upp till ytan och passerar ut genom kroppen. Dessa upplevelser kan fortsätta några dagar efter behandlingen, då energierna har startat upp processer i kroppen. Upp till 28 dagar efter behandlingen kan man märka av förändringar inom alla livsdimensioner – fysiskt, psykiskt, andligt, mentalt, känsomässigt och socialt.

Några exempel:

En gång i början av mitt praktiserande kom två tjejkompisar i 20-årsåldern. Den ena som hade fysiska besvär fick börja. Hon upplevde massor: ‘Åh vad härligt. Jag känner hur det strömmar i benen…. nu pirrar det runt huvudet…. händerna känns som ballonger…. det är kokhett på knäna!…’ Den andra tjejen satt bredvid och blev allt mer förväntansfull. Men när hon fick sin behandling kände hon absolut ingenting! Hon blev så besviken. Jag hade känt att hon tagit till sig mycket energi och visste att behandlingen var till nytta. Men då jag var ganska ny och obekväm i rollen att ta betalt ville jag ge henne ‘bevis’ att det fungerade även på henne. Så jag frågade henne om hon hade något speciellt problem. ‘Jaa, jag har alltid jättesvårt att komma upp på morgonen.’ Så vi bestämde att hon skulle få en extra energidos på distans nästa morgon. När jag pratade med henne på kvällen nästa dag var hon sprudlande glad och sa att det varit jättelätt att gå upp och att hon hade haft med sig energikicken hela dagen.

En dam med mycket långvariga smärtor låg under nästan hela behandlingen och skakade och ryckte i hela kroppen. Lite jämrande var det också, så jag frågade om hon orkade fortsätta, men ‘jo fortsätt bara’. När det var klart satte hon sig tvärt upp, såg alldeles salig ut och sa ‘Det här måste jag göra igen!’

När blockeringar upplöses kan det ske obemärkt, men det kan också exempelvis kännas som kyla, hetta, smärta – eller som skakningar. Det är en naturlig reaktion. Tänk på djur som är i fara. Antingen tar de till strid, flykt eller spelar död/fryser sin position. Vi människor gör likadant. Vi kan också ta till död-rollen och fryser då våra känslor. Men skillnaden mellan oss och djuren är att när faran är över skakar djuret av sig de frusna känslorna. Det gör oftast inte vi människor, och då lagras rädslorna/känslorna i kroppen.

Samtalsstöd efter behandlingen

Patienten är alltid välkommen att höra av sig när frågor uppstår. Då behandlingen också kan sätta igång känslomässiga processer med ökat behov av stöd och samtal, ingår telefonsupport.
Även om patienten enbart kommer för en enstaka behandling följer jag upp hur patienten mår och ringer då upp inom en vecka efter behandlingen.

Pris

800 kr (ca 75 min inkl. samtal)
Femte besöket är gratis.

Vid friskvård tillkommer 25% moms.

Kontant betalning, Swish eller betalkort.
Tar även emot FriskvårdsChecken och Friskvårdskuponger.

OBS!
Reikimetoden är numera godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Den som är sjukskriven har också chans att få ersättning för behandlings- och kurs-kostnader av Försäkringskassan.

Var detta en givande text?

Sprid den då vidare till dina vänner!

Facebook
| |
Stäng
Loading...
Close