Nya Reikistudier

På forskningssidan finns det nu fler färska studier upplagda, och även några av äldre datum. Det är mest referenser med en kort kommentar om resultatet, men även en del länkar till abstrakt och hela studien. DOI-numret kan också användas för att söka fram ett abstrakt.

De flesta studierna som tillkommit ligger under ”cancer, AIDS, palliativ vård”, men även några under ”smärta”, ”sårläkning, kirurgiska ingrepp” och ”psykiatri”.

Gemensamt för studierna är att de flesta är relativt små och endast kan indikera effekter, men inte ge fullständiga övertygande evidens för Reikis effekter. Det är också övervägande kvantitativa studier som syftar på att mäta enstaka utvalda företeelser, vilket inte ger rättvisa åt en holistisk metod som Reiki. De kvalitativa studierna ser till helheten och ger en mer nyanserad bild av försökspersonernas upplevelser. Mixad metod innebär att båda metoderna används och de brukar komplettera varandra mycket bra.

Postat av Gun Moss Bjerling, 26 oktober 2017.

Var detta en givande text?

Sprid den då vidare till dina vänner!

Facebook
| |
Stäng
Loading...
Close