Reikiforskning

Ytterligare några referenser är upplagda på vår sida för forskning och klinisk dokumentation m.m. Det finns oftast länkar vidare till abstract/sammanfattning och ibland till hela texten. Ibland kan man läsa studierna gratis och ibland kostar det en slant. Bland annat det följande är nu tillagt på https://secourong.com/reiki/forskning

  • Studie om hur Reiki integrerades i klinisk sjuksköterskeutbildning med positiva resultat. (Bremner m.fl. 2014. Integrating Reiki and Community-Engaged Scholarship: An Interdisciplinary Educational Innovation.)
  • Studie om när föräldrar till barn på sjukhus fick Reikiutbildning genom sjukhuset. (Kundu m.fl. 2013, Reiki training for caregivers of hospitalized pediatric patients). 
  • Studie där Reiki och massage visar signifikant reducerad oro jämfört med att enbart få massage. (Kurebayashi, m.fl. 2016. Massage and Reiki used to reduce stress and anxiety: Randomized Clinical Trial.)
  • Två studier om Reiki efter kejsarsnitt som visar minskad smärta, m.m. efter Reiki. (Midilli, m.fl. 2015. Effects of Reiki on Post-cesarean Delivery Pain, Anxiety, and Hemodynamic Parameters: A Randomized, Controlled Clinical Trial.) (Midilli, m.fl. 2016. Effects of Reiki on Pain and Vital Signs After Cesarean Section Surgery.)
  • Ett projekt på en sjukhusavdelning i New York där 45 patienter fick Reiki, vilket visade på minskad smärta, oro, m.m. (Siminovich-Blok, m.fl. 2016. Is Reiki An effective Addition to Standard of Care in an Acute Adult Rehabilitation Setting?)
  • En studie för att utforska samstämmighet mellan patientens och Reikiutövarens hjärnaktivitet. Ventura, m.fl. 2014. Enhanced Coherence Within the Theta Band Between Pairs of Brains Engaging in Experienced Versus Naı¨ve Reiki Procedures.)
  • Hur man integrerar Reiki inom vården. Konkreta tips som även kan vara bra för den som vill starta en Reikistudie inom vården i Sverige. (Vitale, m.fl. 2014. Initiating a Reiki or CAM Program in a Healthcare Organization-Developing a Business Plan.)
Postat av Gun Moss Bjerling, 09 juni 2019.

Var detta en givande text?

Sprid den då vidare till dina vänner!

Facebook
| |
Stäng
Loading...
Close